Tips om veilig te reizen met een mobilhome

De wetgeving Voor vertrek is het essentieel om je te informeren over de recente regelgeving rond de maximale toegestane massa van mobilhomes in de landen waar je doorheen reist. Je hebt ook meestal een rijbewijs B nodig voor mobilhomes die minder dan 3,5 ton wegen. Bij controle riskeer je een flinke boete en moet het overtollige gewicht direct uitgeladen worden. Deze regels kunnen per land verschillen. Controleer dus zeker op voorhand!

Tips om veilig te reizen met een mobilhome2024-07-27T04:10:18+01:00

Veilig werken in de warmte

Wat zegt de wet over werken in de hitte? Mag een medewerker het werk weigeren bij extreme hitte? In de Arbowet (artikel 6.1 fysische factoren – temperatuur) is geen specifieke maximale temperatuur vastgelegd waarbij buiten gewerkt mag worden. Dit komt doordat ook factoren zoals luchtvochtigheid en wind een rol spelen bij hoe warm het buiten aanvoelt.

Veilig werken in de warmte2024-07-27T04:10:18+01:00

Reizen met de trein. Wat zijn de regels?

Reizen met de NMBS Bagage Elke reiziger mag drie stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 30 kilogram in totaal. Aktetassen, rugzakken en reiskoffers mag je gratis meenemen maar moeten worden opgeborgen in de voorziene ruimte onder of boven de zitplaats. Dit geldt ook voor rolstoelen, kinderwagens, plooifietsen, steps en sportuitrusting. Voor gewone fietsen, segways en andere vervoersmiddelen geldt een toeslag van €4 per enkele reis.

Reizen met de trein. Wat zijn de regels?2024-07-27T04:10:18+01:00

Tandpijn op reis. Wat nu?

Tandpijn ontstaat vaak onverwacht en kan je vakantie behoorlijk verstoren. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn en je voorzorgsmaatregelen te nemen voor je vertrekt. Tandpijn tijdens je vliegreis Tijdens een vlucht kan tandpijn optreden door het drukverschilbij het opstijgen en landen. Kleine luchtbelletjes onder een tandvulling of door cariës kunnen door de druk uitzetten en pijn veroorzaken.

Tandpijn op reis. Wat nu?2024-07-27T04:10:18+01:00

Voorkom inbraak tijdens je vakantie

Het is algemeen bekend dat het aantal inbraken stijgt tijdens vakantieperiodes. Hoe zorg jij ervoor dat inbrekers bij jou geen kans krijgen? Voorkomen is beter dan genezen. Overweeg daarom een inboedel- of opstalverzekering. Want inbraakpreventie houdt meer in dan een goed alarmsysteem of een extra slot op de deur. We geven je graag enkele nuttige tips om inbraak te voorkomen:

Voorkom inbraak tijdens je vakantie2024-07-27T04:10:18+01:00

Camping of all in hotel? Een goede verzekering is een must!

Het afsluiten van een reisverzekering hangt af van je behoefte aan gemoedsrust en je bereidheid om financiële risico's te dragen. Als er tijdens je reis iets gebeurt, zoals ziekte, ongeval of een noodgeval thuis, zal de reisbijstand snel een passende oplossing bieden. Het niet kiezen voor een annuleringsverzekering bij een kostbare vakantie kan een groot financieel risico met zich meebrengen. Het is dus verstandig om een goede reisverzekering op maat af te sluiten, omdat onvoorziene gebeurtenissen snel kunnen plaatsvinden, zelfs vlak voor vertrek.

Camping of all in hotel? Een goede verzekering is een must!2024-07-27T04:10:18+01:00

Een wagen huren in het buitenland? Dan moet je hierop letten.

Prijzen en voorwaarden Neem voor je vertrekt de tijd om de prijzen en de voorwaarden te vergelijken. Doe dit ruim op tijd, want in sommige periodes is het aantal beschikbare voertuigen beperkt. Ook ben je soms beter af met een fly & drive formule die sommige luchtvaartmaatschappijen aanbieden, omdat dit financieel interessanter is. Wees er ook van bewust dat de goedkoopste tarieven soms minder interessant zijn wanneer je de huurvoorwaarden en de waarborgen bekijkt.

Een wagen huren in het buitenland? Dan moet je hierop letten.2024-07-27T04:10:18+01:00

Rijd je nog steeds rond met je winterbanden? Dan is het hoog tijd om ze te verwisselen!

Ben jij ook iemand die dit steeds vergeet of denkt dat het niet uitmaakt met welke wanden je rond rijdt? Dan schiet je toch beter meteen in actie. Ook al is het niet verboden om rond te rijden met winterbanden in de zomer, toch is het veel veiliger om over te schakelen op zomerbanden of 4 seizoensbanden. De remafstand wordt immers langer en de wegligging is minder goed met winterbanden in de zomer, zeker voor zwaar geladen wagens of bestelwagens. Bovendien verbruik je meer brandstof als je met winterbanden blijft rijden in de zomer.

Rijd je nog steeds rond met je winterbanden? Dan is het hoog tijd om ze te verwisselen!2024-07-27T04:10:18+01:00

Heerlijk en gerust de baan op met de moto

Ben je van plan om de weg op te gaan met je motor? In België is het verplicht om een verzekering BA Motorrijtuigen (Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je anderen zou kunnen toebrengen met jouw voertuig. Overweeg je een verzekering voor je motorfiets af te sluiten? Of je nu kiest voor een nieuw exemplaar of een tweedehands model, met een verzekeringsoplossing op maat voor je motorfiets krijg je er direct een stukje gemoedsrust bij.

Heerlijk en gerust de baan op met de moto2024-07-27T04:10:18+01:00

We zijn uit elkaar… maar ben ik dan nog wel goed verzekerd?

Wellicht hebben u en uw partner samen verzekeringen afgesloten voor het gezin, de auto, het huis, enzovoort. Maar wat gebeurt er met deze verzekeringen als u uit elkaar gaat? De regel is dat u in alle gevallen uw verzekeringen moet laten controleren om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd blijft. Controleer ook of er verzekeringspolissen zijn waarvoor u de begunstigden moet aanpassen.

We zijn uit elkaar… maar ben ik dan nog wel goed verzekerd?2024-07-27T04:10:18+01:00