De aanduiding van de hoofdbestuurder in een autopolis moet correct zijn, want dit is de persoon waarop de verzekeraar de verzekeringspremie baseert. De hoofdbestuurder is de persoon die het meeste met de wagen rijdt. Dit hoeft niet noodzakelijk de eigenaar van het voertuig te zijn.
Bij een ernstig ongeval zal de maatschappij steeds controleren of het risico correct werd verzekerd. Dit gebeurt doorgaans door een buurtonderzoek door een aangestelde van de maatschappij die gaat rondvragen wie er het meeste met de wagen rijdt/reed.

Indien blijkt dat het risico niet correct werd aangeduid door bij voorbeeld een ouder als hoofdbestuurder in de polis te noteren, terwijl dit eigenlijk zoon of dochter had moeten zijn, dan kan de maatschappij de tussenkomst in een schadegeval op de verzekeringsnemer gaan verhalen.

Wij raden dus aan om de wagen in te schrijven op naam van de eigenaar van de wagen en te verzekeren met de juiste vermelding van de hoofdbestuurder.

Voor een jonge en onervaren bestuurder wordt door de verzekeringsmaatschappij een hogere premie gevraagd, maar wij doen met ons kantoor onze uiterste best om deze verzekeringspremie met bijkomende kortingen betaalbaar te houden. Na enkele jaren zonder schade te hebben gereden, kan de verzekeringspremie ook opnieuw onderhandeld worden.

Hou bij de aankoop van een wagen vooral rekening met het vermogen van de wagen. Voor jonge bestuurders geldt er voor de meeste maatschappijen een maximum van 85 kW in acceptatie. Hoe leger het vermogen, hoe lager de verzekeringspremie. Een wagen van 40 kW zal minder duur zijn om te verzekeren dan een wagen van 85 kW.

Terug naar overzicht